Vierde Sondag ná Epifanie – 31 Januarie 2016 – Lukas 4: 21-30

Met Familietyd kan jy oor verwerping met die kinders gesels aan die hand van die verhaal van Del Ennis, ’n beroemde bofbalspeler, wat ook nie in sy tuisdorp die erkenning gekry het wat hy verdien het nie. Dit sal ’n goeie inleiding verskaf om oor Jesus met die kinders te gesels.  Die preekriglyn lei ook met ’n sportverhaal in om te illustreer dat ‘n goeie sportman altyd die bal speel en nooit die man nie.  Des Hasler was ‘n legendariese Australiese professionele Rugby-Ligaspeler. Sy bynaam was “Sorry”. Die rede? Nadat hy ‘n opponent vasgevat en eintlik op die veld begrawe het, het hy gewoonlik “Sorry mate” gesê terwyl die slagoffer orent kom. Sy houding was dat hy net gedoen het wat hy moes.  Dit is egter nie hoe baie mense lewe nie.  Dit is ‘n ou laai om die man eerder as die bal te speel, soos hier in die verhaal van Jesus.  As mense nie van die boodskap hou nie, is hulle geneig om die boodskapper by te kom.

webbanners_Jan2016-3

Share