Lukas 24: 1-12 – Paasfees – 27 Maart 2016

Daar is ‘n skakel na ’n pragtige, stylvolle kindervriendelike Youtube video wat die verhaal van die opstanding vertel. Carolyn Brown herinner ons daaraan dat die goeie nuus van Paasfees anders is vir kinder as vir grootmense.  Vir die meeste kinders is oorwinning oor die dood nie vreeslik opwindend (of reëel) nie.  Aansprake op nuwe lewe is ook moeilik vir kinders om te begryp.  Wat kinders wél raak, die goeie nuus van Paasfees vir kinders, is dat God die magtigste wese in die heelal is.  Die Paasfees belofte dat Jesus altyd by ons is, is ook goeie nuus vir kinders.  Natuurlik kan kinders hulleself ook vind in die boodskap van vergifnis – en daar is nog meer!

Die preekriglyn begin met die verhaal van ‘n bejaarde dame wat met ‘n terminale siekte gediagnoseer is. Sy wou met ‘n vurk in haar regterhand begrawe word … want “die beste is aan die kom!” Soos toe sy as kind aan tafel haar vurk moes hou vir die lekkerte wat ná die hoofmaal souk om.  Dit is met dié gees wat ons dié Paasfees gaan vier.  God verras ons uit die hemel met die nuus dat Jesus opgewek is.  En die herinnering daaraan ontsluit nie net ons geloof nie, maar laat ons uitsien na die beste wat nog kom.

Mrt-webbaniereR-2

Share