Lukas 14:1, 7-14 – Vyftiende Sondag in Koninkrykstyd, Barmhartigheidsondag – 28 Augustus 2016

Vertel ‘n storie van ‘n partytjie. Verduidelik dan hoe Jesus met die eerste gelykenis eintlik met gaste praat.  Met die tweede gelykenis praat Jesus met die gashere.  Gee dan praktiese wenke vir hoe ons self ‘n verskil in ander se lewe kan maak deur kinders te nooi wat nie maklik uitgenooi word nie.  Die preekriglyn werk met die voorbeeld van ‘n sekere metropolisiebeampte wat ‘n toekenning vir uitstaande diens oor ‘n periode van 15 jaar ontvang het. Hy het altyd waardig opgetree, nooit selfs ‘n dronk man neerhalend of gewelddadig behandel nie, of onnodige geweld teenoor enigiemand gebruik nie. Sy verduideliking hoe hy dit reggekry het was weens twee waardes.

Ek het altyd vir myself gesê ek het met mense te doen. Ek het altyd onthou die Bybel sê ‘n sagte antwoord keer grimmigheid af.  In ons teks gaan dit ook oor mense, en hulle waarde. Wat aan die orde kom, is hoe ons ander mense nie, siekes, mense wat ons as minder werd beskou as ons, en mense met wie ons liewer nie wil assosieer nie.  Dit is Jesus wat ons met hierdie vrae konfronteer. Hy help ons in ons teks verstaan wie God is, en hoe God mense hanteer.  En nooi ons uit om soos Hy op te tree.

Julie-webbanners-4

Share