Johannes 4:5-42 – Derde Sondag in Lydenstyd – 19 Maart 2017

Net soos wat Jesus ‘n kans waag om uit te reik na die Samaritaanse vrou – ‘n buitstander – so waag die Rainbow Fish dit om uit te reik na ‘n gestreepte vis, nadat almal die gestreepte vis geïgnoreer het en daar ‘n haai verbykom.   Ons gee vir jou ‘n video voorlesing.  Verduidelik eers hoe ander die Samaritaanse vrou gesien het:  as ‘n buitestander, verwerp, ongewild.  Vertel dan die storie.  Die preekriglyn begin met die ervaring van droogte die afgelope tyd in Suider-Afrika. Die noodsaaklikheid van water as lewensbron en die kosbaarheid daarvan het onder die vergrootglas gekom.

Ons verstaan vandag nog net so goed soos die mense van Jesus se tyd dat water lewe gee, en dat ‘n gebrek daaraan wat lewe ontneem.  Dit dek die tafel vir ‘n gesprek oor Jesus se gesprek met die Samaritaanse vrou aan die hand van die beeld van water.  Daardeur kan Jesus met haar oor haar diep behoefte aan God gesels.  Die verhaal neem ons oor die grense wat ons so maklik tussen mense trek na lewegewende ontmoetings.

Dec-web-banners 13

Share